Traverso

Traverso

 

Geïnspireerd door de achttiende-eeuwse fluitist die veelal zijn eigen instrumentarium bouwde, ben ik in de negentiger jaren begonnen met het kopiëren van traverso-kopstukken, om een helder, gedefinieerd en resonant klankideaal te realiseren. Sindsdien heb ik mij verdiept in het bouwen van kopieën naar Rottenburgh, Grenser, Quantz en Palanca in buxus, grenadille, ebben, kokos en slangenhout.

Sinds 2010 bouw ik complete fluitkopieën van Carlo Palanca. Dit type fluit heb ik gekozen vanwege zijn rijke klank en opvallend goede intonatie in alle registers, zelfs bij de vorkgrepen. Deze fluit spreekt zeer goed aan en heeft veel kleurmogelijkheden in alle dynamische schakeringen.

Gerenommeerde fluitisten als Wilbert Hazelzet en Ricardo Kanji spelen inmiddels op fluiten en kopstukken van mijn hand. Zie ‘aanbevelingen’.

Een aantal exemplaren heb ik op voorraad in grenadille, ebben en buxus met kunstivoren ringen en een handgemaakt massief zilveren klepje.
U kunt bij mij thuis in alle rust de fluiten komen uitproberen. Zie onder ‘contact’ voor het maken van een afspraak.

Ik bied de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal verschillende kopstukken. Tevens maak ik op verzoek ergonomische linker- en rechterhandstukken waarbij de plaatsing van de vingergaten naar wens kan worden aangepast.

De prijs van een Palanca fluit is € 1600,00 excl. BTW, inclusief een handgemaakt foedraal. Betaling in termijnen is mogelijk.
Voor studenten is er een speciaal tarief: € 1600,00 all in.